Pagini

26 ianuarie 2012

A picat curentul


25 ianuarie, 20:52

A picat curentul. Da, e intuneric. Mai am 58 de minute pe bateria de la laptop. Nu am mai scris de mult. Cred ca trebuia sa pice curentul ca sa ma linistesc si sa nu gasesc tot altceva de facut de fiecare data cand imi venea chef de scris.

E viscol afara. E vant. Vant puternic. Si e urat. E urat aici unde stau eu. E urat pentru ca e pustiu. As vrea sa fie asa doar in exterior, nu si in interior. Si e trist. E trist pentru ca lumea se schimba. Pentru ca oamenii se schimba. Pentru ca ne maturizam si vedem lucrurile altfel. Pentru ca gresim si ne e greu sa cerem iertare. Pentru ca atat de mult timp ne luptam cu increderea in noi incat atunci cand ajungem in sfarsit sa o avem ne dam seama ca am ajuns in cealalta extrema. Extrema in care egoul iti e atat de mare incat nu mai incape in camera sau nici macar intr-o caldire cu 15 etaje. Crestem si ajungem sa vrem sa fugim. Vrem sa gonim timpul, sa nu mai luptam, sa nu mai recunoastem greselile, sa le lasam in urma sperand ca nu vor mai conta si vor fi spulberate de viscolul de afara. Speram ca in cateva luni lucrurile vor sta altfel, ca vom fi fugit si vom fi ajuns intr-un loc mai frumos, cu mai putine schimbari, sentimente ranite si greseli. Adevarul e ca oricum nu poti goni timpul. Adevarul e ca daca vei fugi, fie vei privi inapoi cu regret fie va trebui sa te intorci inapoi candva, ca sa rezolvi ce ai lasat nerezolvat. Adevarul e ca locul in care esti acum sau peste cateva luni e facut frumos de tine si daca nu poti sa faci frumos locul in care esti acum, ce te face sa crezi ca in cateva luni vei reusi sa faci alt loc mai frumos? Adevarul e ca la fel cum a facut curentul, trebuie sa te opresti si tu.

Sa te opresti. Atat. Sa iti lasi egoul sa plece inainte, inapoi, unde o vrea el. Sa iti gasesti echilibrul. Sa admiti ca ai gresit. Sa iti ceri iertare. Sa plangi. Sa iti pui intrebari. Poate sa gasesti raspunsuri. Sa te impaci cu tine. Sa iti alegi culorile si sa iti pictezi drumul de acum incolo. Si apoi sa o iei de la capat.

O sa ti se intample din nou. Si o sa intalnesti din nou oameni care nu o sa merite. Si o sa iti fie greu din nou. Si o sa iti creasca egoul din nou. Si iarasi iti vei pune intrebari. Si iarasi te vei indoi de tine. Dar de data asta nu vei mai astepta sa pice curentul pentru ca sa te opresti. Te vei opri, vei inspira adanc si nu vei mai face aceleasi greseli din nou. Si vei spune 'multumesc'.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu